ODALAR ve BORSALAR
112
EKONOMİK
FORUM
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası
(YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tah-
sin Becan, Yalova’nın gayrimenkul sa-
tın almak isteyen yatırımcıların cazibe
merkezi haline geldiğini söyledi. Becan,
Yalova’da yabancıların hızla gayrimenkul
edinmeye başladıklarını belirtti. Körfez
Köprüsü ve Otoban Projesi ile yıldızı
daha da parlayan Yalova’nın yabancıların
daha fazla ilgisini çekmeye başladığını
ifade eden Becan, “Körfez Geçiş Köprüsü
Projesi ve İstanbul, Bursa, Kocaeli met-
ropolleri arasında kalan maviyle yeşilin
buluştuğu Yalova, sahip olduğu konum
itibarıyla yabancıların cazibe merkezi
haline gelmiştir” dedi.
Becan sözlerini şöyle sürdürdü: “Tür-
kiye İstatistik Kurumu verilerine göre
yabancılara 2015 yılı ocak ayında 1289
konut satışı gerçekleşti. İlk sırayı 392
konut ile Antalya aldı. Antalya ilini sı-
rasıyla 377 konut satışıyla İstanbul, 95
konut satışıyla Yalova, 81 konut satışıyla
Bursa, 63 konut satışıyla Aydın ve 49 ko-
nut satışıyla Sakarya izledi. Bu durumda
2015 yılı ocak ayında gösterilen yoğun
ilgi sayesinde Yalova’mızın üçüncü oldu-
ğunu görüyoruz.”
Yalova yabancıların
cazibe merkezi
oldu
sın Danışmanı Aynur Tattersall, Turhal
ve Zile TSO Meclis üyeleri, GOP öğretim
üyeleri, Zile TSO gıda sektöründe faaliyet
gösteren üyeler ile öğrenciler katıldı.
Zile TSO Yönetim Kurulu Başkanı
Şükrü Sargın, Türk mutfağının dünyanın
sayılı mutfakları arasında yer aldığını
vurgulayarak, Zile TSO’nun gıda sek-
töründe faaliyet gösteren üyelerine ve
öğrencilere yönelik iş temelli eğitim ve
staj uygulamalarında Hüseyin Özer’le
işbirliği yapacaklarını söyledi.
Hüseyin Özer ise yurt dışında lokan-
tadaki yemek düzeni, edilen sohbetler
ile temizlik anlayışına kadar birçok şeyin
Türk kültürünü yansıttığını, amacının
Türkiye’de lokantacılar yetiştirerek on-
Zile Ticaret ve Sanayi Odası
(TSO),
GOP Üniversitesi ile Zile Dinçerler Turizm
İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu iş-
birliğinde “Türk Mutfağının Uluslararası
Başarısı” konulu bir konferans gerçekleşti-
rildi. Londra’da dünyaca ünlü Özer ve Sof-
ra Restoran zinciri sahibi Türk mutfağının
uluslararası alanda başarılı ismi Hüseyin
Özer’in konuşmacı olarak katıldığı kon-
feransa; Tokat Valisi Cevdet Can, Turhal
Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Zile
Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Turhal
TSO YönetimKurulu Başkanı Ömer Çene-
siz, Zile TSOMeclis Başkanı Sami Solmaz,
Zile TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü
Sargın, GOP Üniversitesi Zile Dinçerler
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yükseko-
kul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet
Kocaman, Gazi Osmanpaşa Üniversite-
si Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve
Otelcilik Yüksek Okul Yiyecek ve İçecek
İşletmeciliği BölümBaşkanı Yardımcı Doç.
Dr. Emel Memiş, GOP İktisadi İdari Bi-
limler Fakültesi İşletme Bölümü TOBB
Akademi Danışman Yrd. Doç. Dr. M. Said
Döven, DHY London Correspondent Ba-
ları da yurt dışına göndermek olduğunu
söyledi. Özer, Türkiye ve İngiltere’deki
yaşam öyküsünü, restorancılıktaki ba-
şarı hikâyesini ve iş insanı olarak hayata
bakışını anlatarak, “Lokantacılık cennet
mesleğidir ve bu meslekte yüzde yüz dü-
rüst olunmalıdır” dedi.
Dünyaya Türk kültürünü, Türk’ün
cömertliğini, dürüstlüğünü, misafirper-
verliğini gösterdiğini, Türk yemeklerini
de en sağlıklı ve lezzetli şekliyle sunarak
tanıtmaya çalıştığını dile getiren Özer,
çalışanlarla ilişkilerine de değinerek on-
lara “evlat” diyerek seslendiğini belirtti.
Özer, “Bizim dükkânımızda işçi yoktur,
evlat vardır. Müşteri yoktur, misafir var-
dır” ifadesini kullandı.
Türk mutfağının
uluslararası ismi
Hüseyin Özer
Zile’de konferans
verdi