forum 250 - page 77

EKONOMİK
FORUM
77
i
SEKTÖR
Gıda ve içecek sektör
temsilcileri
toplumun sağlıklı
beslenmesinin önemine
dikkat çekti
TOBB Türkiye Gıda Sanayi Meclisi ve Türkiye İçecek Sanayi Meclisi üyeleri
yaptıkları toplantıda, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nı
değerlendirerek,
kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi için gıda ve içecek
sektörünün görüşü alınmasının
önemine dikkat çekti.
T
OBB Türkiye Gıda Sanayi Meclisi ile Türkiye İçecek
Sanayi Meclisi üyeleri, TOBB Birlik Merkezi’nde
gerçekleştirilen toplantıda Türkiye Halk Sağlığı
Kurumu temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda,
gıda-içecek sanayi temsilcileri ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde
gerçekleştirilmesi planlanan “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli
Hayat Programı 2014-2017” projesi görüşüldü.
Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanı
Dr. Nazan Yardım, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından
“Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı 2014-2017”
kapsamında hazırlanan raporu Meclis üyeleriyle paylaştı.
Yardım, aşırı tüketimi tavsiye edilmeyen gıdalar olarak
belirtilen doymuş yağlar, trans yağ asitleri, şeker ve tuzun
dünyadaki ölümlerin üçte ikisinden fazlasını oluşturan, bu-
laşıcı olmayan hastalıklar olarak da yer alan kardiyovasküler
hastalıklar, solunum yoluna bağlı hastalıklar, diyabet ve
kanserin oluşum riskini artırdığını belirtti. Ayrıca, bulaşıcı
olmayan hastalıkların Avrupa ülkelerindeki yaygınlığına
ve bu kapsamda Dünya Sağlık Örgütü tarafından ülkelere
önerilen müdahale programlarına değindi.
Meclis üyeleri, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun rapo-
runda eğitim kurumlarında satışı sakıncalı olarak belirle-
nen, besin değeri düşük, fazla enerji ve/veya doymuş yağ
ve/veya tuz içeren besinlerin sektör paydaşlarının görüşleri
alınmadan belirlenmemesi gerektiğini belirterek, bu konu-
larda sektörün görüşünün alınması ve yapılacak çalışmalar-
da mutlaka sektörün yer alması gerektiği vurguladı.
1...,67,68,69,70,71,72,73,74,75,76 78,79,80,81,82,83,84,85,86,87,...132
Powered by FlippingBook