102
EKONOMİK
FORUM
ODALAR ve BORSALAR
TOBB ÜYELERİ
HABERLER, GELİŞMELER VE GÖRÜŞLER
üretilen 5,5 milyon ton mısırın yaklaşık
yarısı bu bölgede üretilmiştir. Çiftçimize
bu büyüklükte bir desteğin verilmesi
çok büyük önem taşımaktadır. Nişasta
bazlı şeker (NBŞ) fabrikaları kotanın
artıp artmayacağını bilemediklerinden
ihtiyaçlarının tamamını karşılamak için
çiftçilerle sözleşme yapmaktan imtina
etmektedirler. Bölge çiftçilerinin mısır
ekimini planlayabilmesi için ekim mev-
siminden önce nişasta bazlı şeker kota-
larının ilan edilmesi, çiftçinin ne kadar
mısır ekeceğini planlaması açısından
önemlidir. Belirsizliğin giderilerek kota-
nın artırılması talebimizi takdirlerinize
saygılarımla arz ederim.”
Ertekin
“Nişasta
bazlı şeker
kotaları ilan
edilsin”
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası
(ŞUTSO) YönetimKurulu Başkanı E. Sab-
ri Ertekin, nişasta bazlı şeker kotalarının
ekim mevsiminden önce ilan edilmesi
hakkında ilgili bakanlıklar ile kurumlara
bir yazı göndererek üreticilerin beklen-
tilerini ve konuyla ilgili taleplerini iletti.
Ertekin Ekonomi Bakanı Nihat Zey-
bekçi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı
Fikri Işık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık
Bakanı Mehdi Eker ile Şeker Kurumu
Başkanı Dr. Hüsnü Tekin’e gönderdiği
yazıda şu ifadelere yer verdiğini belirtti:
“Çukurova ve GAP bölgeleri ikliminin
uygunluğu ve verimli topraklardan dolayı
önemli bir tarım bölgesi olup, mısır, böl-
ge çiftçilerinin en önemli üretim konu-
larından biridir. 2014 yılında ülkemizde
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası
(ITSO), kentin sürdürülebilir kalkınması
noktasında çalışmalarına devam ediyor.
ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Baş-
değirmen, Isparta’nın turizm alanında ge-
lişmesi ve markalaşmış ürünlerinin oteller
aracılığıyla dünyaya tanıtılması amacıyla
önemli bir adım attı. Başdeğirmen, Türki-
ye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu
Başkanı Osman Ayık’ı Isparta’ya davet ede-
rek, Isparta’da kozmetik ve turizm sektörü
temsileriyle buluşturdu. ITSO’da yapılan
toplantıda Başdeğirmen’in yanı sıra ITSO
Meclis Başkanı Osman Şahlan, Meclis Baş-
kan Yardımcısı Aliihsan Altınok, ITSO Yö-
netim Kurulu üyeleri, Güneykent Belediye
Başkanı Fahrettin Gözgün, TurizmDerneği
Başkanı Fevzi Özdemir, ITSO 16. Grup (Ko-
naklama Yerleri Danışmanlık ve Turizm)
Meslek Komitesi Başkanı Müjgan Cingöz ile
gül üreticileri ve kozmetik sektörü temsilci-
leri, turizmotel işletmecileri hazır bulundu.
Başdeğirmen, Isparta’nın turizm alanında
gelişmeye açık olmasının yanı sıra dünyada
eşi benzeri olmayan tarihi ve doğal güzel-
liklere sahip nadide bir il olduğunu anlattı.
Otelciler Federasyonu Başkanı Ayık’dan
Isparta’nın markalaşmış değerlerinin tanı-
tılması ve anlatılması konusunda destek ve
işbirliği talebinde bulunan Başdeğirmen,
“Tarihi ve doğal güzelliklerimizin yanı sıra
Isparta olarak adımızı dünyaya gülümüzle
duyuruyoruz. Markalaşmış değerimiz olan
gülümüzden elde ettiğimiz ürünlerimizi
turizm konusunda önemli bir potansiyele
sahip ve dünyanın en iyi otellerinin olduğu
Antalya’da daha fazla değerlendirilmesini
istiyoruz. Antalya’ya gelen turistlere SPA
merkezlerinde gül ürünlerinin sunulmasını
istiyoruz. Antalya’ya gelen turistlerimizi
ilimizde ağırlamak, onlara gülü, Isparta’nın
tarihi ve doğal güzelliklerini anlatmak isti-
yoruz. Biz havasıyla, doğal güzellikleri ve
tarihi değerleriyle Antalya’yı tamamlayan
bir iliz. İlimizin tanıtılması, markalaşmış
değerlerinin anlatılması için desteğinize ve
işbirliğinize ihtiyacımız var” dedi.
Meclis Başkanı Osman Şahlan da,
Isparta’nın Antalya’da bulunan otellerin
kerevit ihtiyacını karşılayacak potansiyele
sahip olduğunu anlattı. TurizmDernek Baş-
kanı Fevzi Özdemir, Isparta’nın her yönüyle
önemli değerlere sahip olduğunu belirterek,
“Kültürel ve alternatif turizm açısından
ilimiz çok değerli. Önemli turizm değer-
lerinden farklı formatlarımız var. Antal-
ya’daki tatil köylerimizde spamerkezlerinde
gül odası olmasını isterim. Gül kremleriyle
masaj yapılan gül kokulu odalar olmalı. Yağ
gülümüz Türkiye’nin hiçbir yerinde yok.
Isparta’nın birçok değerleri var örneğin
Psidia Antiokya bizim için çok önemli. Bu
değerlerin daha fazla tanıtılması ve anla-
tılmasını istiyoruz. Bu konuda da sizlerden
destek bekliyoruz” diye konuştu.
Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı
Osman Ayık ise Isparta’nın tam anlamıy-
la tarihi, kültürel ve turizm değerlerinin
bilinirliğinin artırılması için Antalya’yla
daha fazla iç içe olması gerektiğinin altını
çizdi. Ayık, “Isparta’nın marka değerlerinin
tanıtılması ve ileriye taşınması noktasında
elimizden geleni yapacağımız gibi gül ürün-
lerinin de otellerde kullanılması için gere-
ken tüm çalışmalara destek olacağız” dedi.
Gül turizminde
yeni adımlar