EKONOMİK
FORUM
54
MARKA KENT
şehir olmasını sağladık. Her türlü ulusal ve
yerel organizasyonları destekledik. Ayrıca
tarımsal veriler de bölgemizde yetişen
ürünlerin ne denli kaliteli olduğunu ortaya
koymaktadır. Ankara Üniversitesi Ziraat
Fakültesi bölümünde bulunan hocaları-
mızla irtibata geçerek şehrimizde üretilen
yöresel ürünlerin (çerezlik ay çekirdeği,
kabak çekirdeği, arpa, buğday ve kırmızı
et) coğrafi işaret alarak patentlenmesi ko-
nusunda girişimlerde bulunduk. Üç yıldır
da Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı
düzenliyoruz.
“Tarım ve hayvancılığın
gelişebilmesi için su şart”
Aksaray’ın olmazsa olmazı tarım ve
hayvancılıktır. Tarım ve hayvancılığın ge-
“ACİLEN DIŞ HAVZALARDAN
SU GETİRİLMESİ GEREKİYOR”
Aksaray Ticaret Borsası
Yönetim Kurulu Başkanı Hamit
Özkök, “İlimiz en az yağış alan
iller arasındadır. Acilen dış
havzalardan su getirilmesi
gerekmektedir” diye konuştu.
A
ksaray Ticaret Borsası Yönetim
Kurulu Başkanı Hamit Özkök,
“İlimizin en önemli eksilerin-
den birisi tanıtımının etkin bir
şekilde yapılmamasıdır. Coğrafi konum
olarak bu kadar önemli bir yerde bulun-
masına rağmen demiryolu ve havaalanı-
nın bulunmayışı üretilen ürünlerin nakli-
yatında sıkıntı yaşatmaktadır” dedi.
Marka kent olmak için önemli projele-
re imza attıklarını kaydeden Özkök, “İlimiz
en az yağış alan iller arasındadır. Acilen dış
havzalardan su getirilmesi gerekmektedir”
diye konuştu. Aksaray Ticaret Borsası Yöne-
tim Kurulu Başkanı Hamit Özkök, soruları-
mızı şöyle yanıtladı:
Aksaray’ın ‘Marka Kent’ olması için
borsanız hangi çalışmaları yürütü-
yor? Kentin artı ve eksilerini belirtir
misiniz?
Şehrimizin yöresel ürünlerine değer
vererek, çerezlik ayçiçeği, kabak çekirdeği
ve ağaçören cevizini paket haline getire-
rek hediyelik ürünler arasında yer almala-
rını sağladık. Gittiğimiz her fuarda yöresel
ürünlerimizi sergileyerek şehrimizin marka