ODALAR ve BORSALAR
EKONOMİK
FORUM
105
i
Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Genç
İşadamları Derneği Başkanı Ufuk Hüseyin
Devrim ve meslek kuruluşlarının temsil-
cileri katıldı. Etkinlik kapsamında zeytin-
yağıyla pişirilen lokmalar üzerine pekmez
dökülerek vatandaşlara dağıtıldı.
Zeytinyağının Sağlık Bakanlığı’nca
da desteklendiğini, Türkiye’de zeytinyağı
üretiminin kişi başı 1 kilodan 1,5 kiloya
Aydın Ticaret Borsası
’nın (ATB) yanı
sıra Aydın Ticaret Odası (AYTO), Aydın Sa-
nayi Odası (AYSO) ile Aydın Genç İşadam-
ları Derneği’nin işbirliğinde, “Zeytinyağı
Tanıtım Günleri” etkinliği yapıldı. Zeytin-
yağı tüketimini artırmak için düzenlenen
etkinliğe ATB Yönetim Kurulu Başkanı
Adnan Borsalı, AYTO YönetimKurulu Baş-
kanı Hakan Ülken, AYSO Yönetim Kurulu
çıktığını ifade eden ATB Yönetim Kurulu
Başkanı Adnan Borsalı, “Petrolden sonra
en fazla harcamayı bitkisel yağlar için ya-
pıyoruz. Bitkisel yağ yiyeceğimize bundan
sonra zeytinyağı yiyelim. Tüketimi artırır-
sak üreticinin yaşadığı sorunlar ortadan
kalkacak” dedi.
Zeytinyağını yerel, ulusal ve uluslara-
rası alanlarda tanıtmayı amaçladıklarını
belirten AYTO Yönetim Kurulu Başkanı
Hakan Ülken, “Zeytinyağımızı tanıtmaya
yönelik adımlardan ilkini attık. Bu etkin-
likte kültürel ve geleneksel damak tatları-
mızdan biri olan lokmanın aynı zamanda
zeytinyağıyla pişirilebileceğini gösterdik.
Bu sayede gıda sektöründe zeytinyağının
teşvik edilmesini de amaçlıyoruz” ifadesini
kullandı.
Aydın’ın Türkiye’de en fazla zeytin
ağacı varlığına sahip kent olduğuna işa-
ret eden AYSO Yönetim Kurulu Başkanı
Mehmet Yunus Şahin de, “Kentimizde
22,5 milyon ağaç ve 2,5 milyon yetişecek
ağaç olmak üzere toplam 24,5 milyon zey-
tin ağacımız olacak. Zeytinyağı ülkemizde
yeterince tanınmış değil. Anadolu’da to-
humlu yağlar zeytinyağı olarak biliniyor.
Kişi başı üretim 1 kilodan 1,5 kiloya çıka-
rıldı. Bunun kişi başına 2 kiloya çıkarılma-
sı hedefleniyor. Ege İhracatçılar Birliği’nin
bunu sağlamak için yoğun faaliyetleri var.
Önce Türkiye’ye sonra da tüm dünyaya
zeytinyağının önemini anlatmamız gereki-
yor” diye konuştu.
Aydın TB,
zeytinyağı
kullanımını
artırmayı hedefliyor
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası
(ATSO), Avrupa Birliği Leonardo da Vin-
ci Projesi kapsamında Macaristan’ın ev
sahipliğinde düzenlenen toplantılara
Türkiye’yi temsilen katıldı. Hayat Boyu
Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da
Vinci Projesi’nin gelişen ve büyüyen Tür-
kiye hedefleri arasında gösterildiğini ifa-
de eden ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hacı
İsmail Başer, şu açıklamayı yaptı:
“Türkiye, İtalya, Yunanistan, Hırva-
tistan, Bulgaristan, Romanya ve Macaris-
tan heyetlerinin katılımıyla gerçekleştir-
miş olduğumuz görüşmelerle birlikte lise
çağındaki gençlerin meslek seçimlerinde,
devletlerin milli eğitim kurumları, ticaret
odaları ve sivil toplumun kuruluşlarının
etkisini yerinde inceleme fırsatı bulduk.
Ayrıca uygulama örnekleri olarak tekstil
okuluyla sanat okulunu ziyaret ederek bu-
radaki öğretmenler ve öğrencilerle görüş-
meler yaptık. ATSOolarakMacaristan’dan
iyi niyet dileklerimizle ayrıldık.”
Başer, LLP projesi kapsamında yapı-
lan görüşmelere, ATSO’nun yanı sıra İl
Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ticaret Mes-
lek Lisesi koordinatörlerinin de katıldığı-
nı belirtti.
Aksaray TSO,
AB Leonardo da Vinci Projesi
kapsamında
Macaristan’a gitti